Roštilji

Jeti doo u svom širokom asortimanu profesionalne kuhinjske opreme proizvodi i posebnu termičku opremu za profesionalne kuhinje. Proizvodimo više vrsta profesionalnih roštilja: električni,gasni, roštilji na lavu. Roštilji se izrađuju od najkvalitetnijeg INOX materijala koji se pokazao kao vodeći kada je u pitanju nerđajući čelik. Budući da je materijal otporan na vodu i toplotu idealan je za roštilje i termičku pripremu hrane. Roštilji iz naše ponude pored standardnih dimenzija mogu biti izrađeni i po Vašim željenim dimenzijama, a sve u cilju da zadovoljimo potrebe Vašeg poslovanja i unapredimo efikasnost Vašeg rada i pružimo Vam najkvalitetniju opremu koja će Vam trajati.

Prednost pripreme hrane na roštiljima svakako je puniji ukus i zdraviji način pripreme od pržene ili hrane grilovane u tiganju. Kod roštilja postoje rešetke koje dozvoljavaju mesu i drugim namirnicama da se cede prilikom grilovanja, otpuštajući tako višak masnoća, gde nam na kraju ostaje samo kvalitetno i nemasno meso bogatog ukusa.

Profesionalni roštilji iz naše ponude namenjeni su kuhinjama ugostiteljskih objekata, fast food restoranima, budući da su većih dimenzija što omogućava brz i vrlo efikasan protok hrane. Ono što je izuzetno važno kod ovakvih aparata jeste njihov vek trajanja. Kako roštilji neprestano rade gotovo ceo dan izuzetnu pažnju smo posvetili unapređenju izdržljivosti i tehničkim osobinama koje daju najbolje performanse i dug vek trajanja, ali i izdržljivost samog materijala.

Standardni modeli naše ponude kreirani su od grejnih rešetaka, koje su izuzetno lake za održavanje i napravljene takođe od nerđajućeg čelika što im garantuje dugotrajnost i izdržljivost. Potrebno im je svega nekoliko minuta da postignu željenu temperaturu (za razliku od običnog roštilja sa raspaljivanjem vatre i goriva) što Vam obezbeđuje efektivnije i ekonomičnije pripremanje hrane. Poseduje prekidač kojim manuelno kontrolišete temperaturu rešetaka što predstavlja idealno rešenje, budući da se ne priprema sva hrana na istoj temperaturi i moguće je manipulisati njome, dobijajući savršene ukuse i teksture. Rešetka propušta dodatno ulje budući da je šuplja i tako se Vaše meso prilikom grilovanja cedi ostajući zdravije i vrlo ukusno. Ispod rešetaka nalazi se pepeljara koju jednostavnim izvlačenjem nakon završetka rada na mašini jednostavno izvadite i ispraznite (operite).

Održavanje roštilja je vrlo jednostavno. Uz roštilj dobijate mašice za prevrtanje hrane, kao i pribor za čišćenje od nerđajućeg čelika i vidu česljastih lopatica koje uredno prolaze kroz svaku rešetku temeljno je čisteći i odstranjujući nečistoće (struganjem masti) u pepeljaru pod rešetkama. Električni roštilj takođe poseduje lajsnu za zid koja štiti Vašu kuhinju od prskanja prilikom grilovanja, obezbeđujući apsolutno čist prostor. Pre upotrebe ploču treba premazati tankim slojem ulja i ostaviti rešetke da se zagreju.