Toster Maxima 22cm

160.00 
Pošto kontaktni roštilj ima izdržljivu konstrukciju, ovaj uređaj će trajati dugo i može izdržati tešku upotrebu. To ga čini pogodnim

Toster A3

170.00 
Toster na ulaganje sa 3 štipaljke Proizvođač – Beckers Italija   Karakteristike Dimenzije: 475X230X250  mm Unutrašnje dimenzije: 330X215X170 mm 3

Toster SV4

180.00 
Toster na ulaganje sa 4 uloška – Beckers Italija   Karakteristike Dimenzije: 300x220x220 mm 4 uloška Snaga: 1800 W /

Toster Maxima 33,5cm

200.00 
Koristite ovaj profesionalni kontaktni roštilj za pripremu ukusnih paninija ili velikih sendviča. Na dve tepsije od livenog gvožđa možete pržiti

Toster na ulaganje IET6

200.00 
Karakteristike Dimenzije: 460*210*225 mm Snaga: 3,24 kW / 220-240V Težina: 5 kg Materijal: inox Posuda za skupljanje otpadaka Ujednačeno tostiranje,

Toster A6

220.00 
Toster na ulaganje sa 6 štipaljki Proizvođač – Beckers Italija     Karakteristike Spoljne dimenzije: 475x230x365 mm Unutrašnje dimenzije:  330x220x250

Toster EV6

230.00 
Toster na ulaganje sa 6 uložaka –  Beckers Italija   Karakteristike Dimenzije: 435x220x220 mm 6 uložaka Snaga: 2500 W /

Toster R1

250.00 
Preklopni toster sa rebrastom pločom Proizvođač – Beckers Italija Karakteristike Dimenzije: 310x310x220 mm (h 520mm kada je otvoren) Dimenzije radne

 

Inox tosteri – pouzdani oslonac vaše „hot line” postavke

Inox tosteri su jedan od najisplativijih i najzastupljenijih uređaja u svakoj kuhinji brze usluge, bistrou, pekari ili hotelskom doručku.
Od brzog tostiranja kroasana i panina, preko standardnih tost sendviča, do serijskog rada na švedskim stolovima – kvalitetan toster od nerđajućeg čelika obezbeđuje ujednačeno zapečen hleb, hrskavu koricu i stabilan ritam izdavanja porudžbina.

Ova kategorija obuhvata širok spektar rešenja: od klasičnih „popup” modela i tračnih (konvejerskih) tostera, preko kontakt/grill varijanti, do specijalizovanih sistema sa hvataljkama za serijski rad u špicu.

U nastavku je vodič kroz tipove, odabir kapaciteta, ključne specifikacije i preporučene modele.

Zašto inox: higijena, trajnost i usklađenost sa standardima

Kućišta i radne površine izrađene od nerđajućeg čelika (najčešće AISI 304) jednostavno se čiste, otporne su na koroziju i hemijska sredstva, a glatke linije bez nepotrebnih fuga smanjuju zadržavanje mrvica i masnoće. To rezultira bržim održavanjem i HACCP usklađenošću,
ali i dugim vekom trajanja – važno u objektima sa produženim radnim vremenom i velikim prometom. Inox tosteri bezbedno rade na visokim temperaturama, imaju stabilnu konstrukciju i predviđeni su za intenzivnu upotrebu iz smene u smenu.

Glavni tipovi profesionalnih tostera

1) „Popup” tosteri (slot modeli)

Idealni za pekare, doručke i barove gde se zahteva brzo tostiranje klasičnih kriški hleba. Jednostavni su za korišćenje, imaju više slotova i precizno podešavanje jačine zapečenosti.

Tipično nude: finu regulaciju stepena zapečenosti, nezavisne kanale (za rad sa manjim ili većim serijama), fioku za mrvice i funkciju „ponovnog zagrevanja” bez dodatnog tamnjenja. Širina slota i visina otvora utiču na kompatibilnost sa debljim kriškama, brioche ili kiselim testom.

Primeri:

2) Tračni (konvejerski) tosteri

Kada su potrebni stabilan kapacitet i ujednačeni rezultati tokom celog dana, tračni tosteri su prvo rešenje. Hleb prolazi preko grejnih elemenata na pokretnoj traci i izlazi ravnomerno zapečen, bez pauza između porudžbina.

Brzina trake i odnos gornjeg/donjeg grejanja određuju jačinu pečenja i boju. U praksi, trafike doručka, benzinske i hoteli biraju tračne modele zbog predvidljivog protoka (kontinuirano pečenje uz minimalno čekanje), a standby režim štedi energiju između pikova.

3) Kontakt / grill tosteri i peći za panine

Za panine, bagete, somune i specijalne sendviče različitih debljina. Ravne ili rebraste ploče ravnomerno prenose toplotu, dajući prepoznatljive tragove pečenja i optimalnu teksturu.

Rebraste ploče naglašavaju vizuelni efekt i otpuštaju višak masnoće kroz kanale; ravne ploče su praktične za peciva osetljivije kore i za „flat“ zapečenje. Regulacija pritiska poklopca i opružni mehanizam smanjuju rizik od sabijanja punjenja. Termostat sa brzim oporavkom omogućava serijski rad bez pada kvaliteta između ciklusa. Za čišćenje: strugač za ploče i krpe otporne na temperaturu, dok se masnoća skuplja u izdvojenu tacnu.

4) Tosteri sa hvataljkama (sistemi za serijski rad)

U objektima sa visokim prometom i standardizovanim sendvičima, hvataljke ubrzavaju rad: hleb i fil se slažu u hvataljku, ubacuju u pećnicu/toster i istovremeno peče više porudžbina bez gužve na pultu. Dostupne su dodatne hvataljke za zamenu u špicu.

Prednosti: brže slaganje, lakše rukovanje vrelim sendvičima, konzistentno zapečenje i identičan vizuelni rezultat. U praksi, timovi označavaju hvataljke po receptima (npr. „šunka-sir“, „tunjevina“) kako bi ubrzali rotaciju. Za higijenu, hvataljke se peru u serijama, dok druga garnitura radi.

5) Specijalizovani modeli i formati

U ovu grupu spadaju „na ulaganje” varijante, dupli formati, kao i rešenja prilagođena širini panina/piadina sendviča:

„Na ulaganje“ olakšava brzu smenu porcija bez zadržavanja poklopca, dok dupli formati omogućavaju rad na dve nezavisne zone (npr. različite temperature za različite proizvode). Širina 22–33,5 cm pokriva većinu panina; uži formati su brži za single-menije, dok širi nude veću fleksibilnost menija (focaccia, ciabatta, tortilje).

6) Roller / specijalna toplotna tela

Roller sistemi su korisni za specifične artikle (npr. peciva ili valjkaste proizvode) koji zahtevaju stalno okretanje i ujednačeno zagrevanje.

Kontinuirano okretanje sprečava „hot spot“ tačke i obezbeđuje ravnomerno zagrevanje. U kombinaciji sa zaštitnim poklopcem i tacnom za masnoću, lako se održava čistoća. Dobri su za „grab & go“ koncepte i švedske stolove.

Kapacitet i performanse: kako uskladiti toster sa protokom

Ključ za pravilan izbor je realan promet po satu. Razmotrite broj sendviča u pikovima, širinu hleba/panina, potrebnu jačinu zapečenosti i prostor na pultu.
Tračni tosteri pružaju kontinuitet i predvidljivost, dok kontakt/grill rešenja daju veću fleksibilnost za različite formate peciva i punjenja.
Kod slot modela proverite širinu otvora i podešavanje nivoa zapečenosti; kod grill varijanti obratite pažnju na dimenzije i profil ploča (ravne/rebraste), kao i na odziv i oporavak temperature između ciklusa. Za serijski rad sa uvek istim sendvičem, hvataljke i dupli formati (npr. dupli 2 × 22 cm) daju najbolji odnos kapaciteta i konzistentnosti.

Ergonomija, bezbednost i održavanje

  • Rukovanje: široke ručke, hladni delovi kućišta, stabilno postolje bez klizanja.
  • Bezbednost: termostati sa zaštitom od pregrevanja, indikatori rada, mikroprekidači na poklopcima kod grill varijanti.
  • Higijena: lako skidanje fioka za mrvice i tacni za masnoću, površine bez oštrih prelaza.
  • Servisnost: dostupnost grejnih elemenata i potrošnih delova; lokalna servisna podrška skraćuje „down-time”.

Specifikacije i kontrolna lista pre kupovine

  • Tip uređaja: slot / tračni / kontakt/grill / sa hvataljkama / specijalni (roller, na ulaganje, dupli format).
  • Kapacitet: broj kriški ili sendviča na sat; kontinuirani ili ciklični rad.
  • Dimenzije radne površine: širina 22–33,5 cm za panine; visina otvora kod slot modela.
  • Snaga i napajanje: uskladiti sa postojećim električnim instalacijama i dozvoljenim opterećenjem strujnog kola.
  • Kontrola temperature: mehanička ili digitalna; stabilnost u špicu i brz oporavak.
  • Materijal: inox kućište (AISI 304), kvalitetna obrada, rebraste/ravne ploče od livenog gvožđa ili presvučene površine.
  • Čišćenje i higijena: tacne za mrvice/masnoću, pristup grejnim elementima, kompatibilnost sa HACCP procedurama.
  • Servis i delovi: dostupnost hvataljki, ručki, grejača; garancija; obuka osoblja.

Preporučene linije i modeli (primeri po nameni)

Doručak & pekare – brzi ritam i standardne kriške

Panini & specijalni sendviči – kontakt/grill i širi formati

Serijski rad i standardizacija – hvataljke i „na ulaganje”

Specifične namene i dodatne serije

Operativni tok: kako ubrzati servis uz pravilnu organizaciju

Za brz i uredan pult, definisite „stanice” – priprema (sečenje, slaganje), pečenje (toster), finalizacija (preliv, dekor), izdavanje.

Tosteri sa hvataljkama minimizuju gužvu i greške, dok tračni modeli obezbeđuju konstantnu brzinu izlaza proizvoda.

Uvedite kontrolne liste (temperatura, nivo zapečenosti, čišćenje tacni), kao i standard recepata sa vremenima pečenja po artiklu. Time se dobija stabilan kvalitet i lakše uvođenje novih članova tima.

Održavanje i čišćenje: male navike, velika razlika

Nakon svake smene ispraznite fioke za mrvice i masnoće, prebrišite spoljne površine i ručke, a jednom dnevno (ili prema opterećenju) uradite dublje čišćenje ploča i grejnih zona u skladu sa uputstvom. Redovna preventiva čuva grejne elemente i termostate, pa toster duže radi u optimalnom režimu uz manju potrošnju struje.

Još korisne opreme za kompletnu postavku

Uz inox tosteri, razmislite o dopuni linije uređajima iz istog segmenta brze usluge. Ako u meniju imate slatke i slane varijacije testa, logičan izbor su aparati za vafle, koji dele sličnu dinamiku pripreme i izdavanja porudžbina.

  • Pogledajte i aparate za vafle – odličan „cross-sell” u doručak i desert postavkama.

Da bi linija bila zaokružena i efikasna u špicu, razmotrite i sledeće dodatke:

Grejači hrane / tople vitrine – drže pečene tostove, panine i vafle na sigurnoj temperaturi do izdavanja, bez gubitka teksture.

Kontakt/grill ploče i salamander – za završno “brûlée” zapečenje ili dodatni „sear“; daju vizuelno atraktivne tragove i čuvaju hrskavost.

Papiri/obloge otporne na temperaturu i pakovanje za poneti – olakšavaju serviranje i “grab & go”, bez lepljenja i gubitka hrskavosti.

Ako planirate širenje asortimana i optimizaciju “hot line” postavke, pregledajte i kompletnu nadređenu kategoriju Oprema za brzu hranu, gde možete upariti tostere i aparate za vafle sa fritezama, salamanderima, kontakt-grillovima i odgovarajućim priborom.

Gde se inox tosteri uklapaju u vašoj kuhinji

Najbolje rezultate postižete kad toster stoji uz stanicu za pripremu (sečenje, slaganje) i ispred pasa za izdavanje. Kontakt/grill modeli zahtevaju stabilan, toplotno otporan deo pulta, dok tračni tosteri bolje rade na mestu sa stalnim dotokom sirovina i jasnim protokom gotovih artikala. Uvek obezbedite dovoljan zazor za ventilaciju i bezbedan pristup fiokama za čišćenje.

Brzi pregled još modela iz ponude

Prirodna navigacija kroz asortiman

Ako planirate da proširite „hot line” postavku i ubrzate izdavanje u špicu, pregledajte i kompletnu nadređenu kategoriju Oprema za brzu hranu.
Tamo možete povezati inox tosteri sa fritezama, kontaktnim grillovima, aparatima za vafle i drugim uređajima koji prate vaš meni.

Za kraj – kako da napravite pravi izbor

Pođite od menija i realnog prometa: da li vam treba maksimalan kontinuitet (tračni toster), fleksibilnost za različite tipove peciva (kontakt/grill), ili standardizovan proces sa hvataljkama i duplim formatima? Proverite dimenzije pulta i napajanje, zatim izaberite model koji će pratiti rast prometa bez kompromisa po kvalitet.

Uz inox tosteri sa dobro planiranom organizacijom stanica, vaša kuhinja će ostati brza, uredna i pouzdana – bilo da je reč o jutarnjem doručku, pauzi za ručak ili kasnovečernjem špicu.