Ugostiteljska kolica

145.00 
Ugostiteljska kolica izrađena su u potpunosti od inoxa i namenjena su za upotrebu u restoranima,hotelima,i drugim ugostiteljskim objektima. Takođe se

Servirna kolica

150.00 
Ugostiteljska kolica namenjena su za upotrebu u restoranima,hotelima,i drugim ugostiteljskim objektima.   Karakteristike Dimenzije: 1020x500x960 mm Nosivost: 30 kg po

Plato kolica

200.00 
Inox kolica za skladište, kočnica na 2 kotača. Pogodno i za transport prtljaga.   Karakteristike Izrada INOX AISI 304 4

Bazen kolica

Price range: 250.00 € through 400.00 €
Одаберите опције Овај производ има више варијанти. Опције могу бити изабране на страници производа.

Kolica za GN posude

250.00 
Kolica za GN gastro posude   Karakteristike 15 posuda za GN 1/1, 1/2, 1/3 Težina: 19,2 Kg 4 okretna točka,

Kolica za plehove

270.00 
Gastro kolica za plehove 400×600   Karakteristike :   Broj eteža: 15 Pogodna za plehove dimenzije: 60×40 Težina: 19kg 4

 

Inox kolica – mobilna rešenja za efikasan rad u profesionalnim kuhinjama

Zašto su inox kolica neophodna u ugostiteljstvu

U dinamičnom okruženju profesionalnih kuhinja i ugostiteljskih objekata, brzina i organizacija su ključ uspeha.
Inox kolica pružaju praktično i higijensko rešenje za transport hrane, posuđa, sastojaka i pribora unutar objekta.
Izrađena od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, ova kolica kombinuju čvrstoću, otpornost na koroziju i jednostavno održavanje, što ih čini nezamenljivim delom opreme u restoranima, hotelima, bolnicama, školama, pekarama i industrijskim kuhinjama.

Prednosti inox kolica u profesionalnoj primeni

Korišćenje inox kolica u ugostiteljstvu donosi niz prednosti koje direktno utiču na kvalitet rada i organizaciju posla:

  • Otpornost na koroziju – nerđajući čelik zadržava strukturu i izgled čak i pri intenzivnom korišćenju i čestom pranju.
  • Higijenski materijal – lako čišćenje i dezinfekcija u skladu sa HACCP standardima.
  • Visoka nosivost – siguran transport teških posuda, GN posuda, plehova ili zaliha namirnica.
  • Mobilnost – kvalitetni točkići omogućavaju lako manevrisanje i na manjim površinama.
  • Univerzalna primena – pogodna su za prenos hrane, pića, posuđa do odlaganja prljavog posuđa ili gotovih jela za posluživanje.

Vrste inox kolica prema nameni

Ponuda inox kolica obuhvata širok spektar namena i formata, prilagođenih različitim tipovima ugostiteljskih objekata.

Ugostiteljska kolica

Ugostiteljska kolica su univerzalno rešenje za prenos posuđa, pribora, hrane i pića.
Pogodna su za restorane, kantine, bolnice i hotele, gde je potreban brz i bezbedan transport većih količina.

Servirna kolica

Servirna kolica dizajnirana su za brzo i organizovano posluživanje hrane i pića gostima.
Često imaju više nivoa i zaštitne ograde kako bi se sprečilo prosipanje tokom kretanja.

Plato kolica

Plato kolica koriste se za prenos većeg broja tanjira, poslužavnika ili tacni odjednom, što je posebno korisno u hotelskim i bolničkim kuhinjama.

Bazen kolica

Bazen kolica opremljena su dubokim kontejnerom (“bazenom”) pogodnim za prikupljanje prljavog posuđa, ostataka hrane ili transport većih sastojaka.

Kolica za GN posude

Kolica za GN posude omogućavaju bezbedan i organizovan transport gastronorm posuda različitih dimenzija, što je standard u profesionalnim kuhinjama.

Kolica za plehove

Kolica za plehove dizajnirana su sa vođicama koje omogućavaju odlaganje i transport velikog broja plehova, idealna za pekare, poslastičarnice i kuhinje sa velikim prometom.

Kolica za brašno

Kolica za brašno služe za transport i skladištenje većih količina brašna u prehrambenoj industriji i pekarskoj proizvodnji, uz zatvorenu konstrukciju koja sprečava kontaminaciju i čuva svežinu.

Konstrukcija i materijali

Kvalitetna inox kolica izrađuju se od AISI 304 nerđajućeg čelika, otpornog na koroziju i bezbednog za kontakt sa hranom.
Debljina materijala i kvalitet varova direktno utiču na nosivost i dugotrajnost.
Ručke su ergonomski oblikovane za sigurno upravljanje, a točkići često dolaze sa kočnicama radi stabilnosti pri punjenju ili pražnjenju.

Dimenzije i nosivost

Inox kolica dostupna su u različitim dimenzijama i kapacitetima, od manjih modela za brze poslove do velikih konstrukcija koje mogu nositi stotine kilograma tereta.
Odabir zavisi od tipa objekta, količine robe koju je potrebno prenositi i prostora kroz koji se krećete.

Higijena i održavanje

Za pravilno održavanje inox kolica kako bi produžili njihov vek trajanja i očuvali visok higijenski standard neophodno je:

  • Čistiti nakon svake upotrebe toplom vodom i blagim deterdžentom.
  • Izbegavati abrazivna sredstva koja mogu oštetiti površinu.
  • Redovno proveravati točkiće i mehanizme kočenja.
  • Povremeno izvršiti dezinfekciju radi potpune sigurnosti u radu sa hranom.

Prilagođena rešenja

Za specifične potrebe, inox kolica se mogu izraditi po meri – sa dodatnim policama, prilagođenim dimenzijama, zaštitnim ogradama ili posebnim tipovima točkića za različite podloge.

Integracija u profesionalne kuhinje

Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i mogućnosti prilagođavanja, inox kolica se lako uklapaju u svaku profesionalnu kuhinju ili proizvodni pogon. Kao deo kompletne opreme iz kategorije profesionalne kuhinje, ona doprinose boljoj organizaciji rada, bržem serviranju i smanjenju vremena potrebnog za obavljanje ključnih zadataka.

Oprema koja se savršeno uklapa uz inox kolica

Ako želite da vaša kuhinja izgleda i funkcioniše besprekorno, pogledajte i ostalu ponude iz kategorije https://jeti.rs/kategorija-proizvoda/ugostiteljska-oprema/inox-neutralna-oprema . Ponuda između ostalog uključuje i:

  • police - https://jeti.rs/kategorija-proizvoda/ugostiteljska-oprema/inox-neutralna-oprema/inoks-police
  • stolove - https://jeti.rs/kategorija-proizvoda/ugostiteljska-oprema/inox-neutralna-oprema/inox-stolovi
  • proizvodi za profesionalnu kuhinju https://jeti.rs/kategorija-proizvoda/profesionalne-kuhinje

Kako odabrati prava inox kolica

  • Definišite primarnu namenu (serviranje, transport posuđa, GN posuda, plehova, sastojaka).
  • Procenite potreban kapacitet i dimenzije u odnosu na prostor i obim posla.
  • Proverite kvalitet točkića, njihovu nosivost i mogućnost kočenja.
  • Razmotrite ergonomiju ručki i visinu kolica kako bi rukovanje bilo lakše i udobno.
  • Odaberite model od nerđajućeg čelika odgovarajuće debljine za vašu primenu.

Vredi zapamtiti

Bilo da su vam potrebna
ugostiteljska kolica,
servirna kolica,
plato kolica,
bazen kolica,
kolica za GN posude,
kolica za plehove
ili
kolica za brašno,
pravilno odabrana inox kolica unaprediće efikasnost, higijenu i organizaciju u vašem ugostiteljskom objektu.